FAQs

FAQs

INTREBARI   FRECVENT   INTALNITE

Q: Cand trebuie sa merg la psiholog ?

A:Este bine sa mergi la psiholog ; cand doresti sa te cunosti mai bine ,cand ai fost diagnosticat cu o tulburare  de natura psiho emotionala ,cand simti ca nu ai control asupra emotiilor tale ,cand ai trecut prin traume care ti-au schimbat viata intr-un mod negativ ,cand ai probleme de autocontrol in ceea ce priveste  agresivitate , consumul de substante toxice , medicamente , droguri , alcool  etc . , cand intampini probleme  in relatia de cuplu sau in rolul de parinte  sau cand ori care alta  latura a vietii tale nu este asa cum ti-ai dori si nu iti ofera satisfactia pe care o astepti.

Q: Ce pot discuta cu psihologul ?

A: Puteti discuta orice subiect pe care va simtiti confortabil sa-l abordati si pe care doriti sa-l aprofundati sau pentru care doriti sa gasiti solutii. Ocazional terapeutul dumneavoastra va va indemna sa reveniti asupra unui subiect care v-ar putea ajuta in atingerea obiectivelor terapeutice .

Q: Subiectele discutate cu psihologul sunt sau nu secrete ?

A: Toate subiectele abordate de psiholog impreuna cu clientul sau  se supun normelor de confidentialitate stipulate si prevazute   in legea 213 /2004 si normele metodologice de aplicare a acesteia, precum si in legea 46/2003   referitoare la drepturile pacientilor .

Q: Cat dureaza o sedinta de consiliere /evaluare ?

A: Sedinta de consiliere dureaza  in medie 60 de minute dar se poate ajusta  in functie de necesitatile clientului , de particularitatile acestuia, natura problemei si tipul de abordare  psihoterapeutica asles  .
Evaluarea psihologica poate dura intre 60-120 de minute , luindu-se de asemenea in  considerare nevoile si particularitatile clientului dar si timpul de aplicare al testelor si probelor psihologice .

Q: Cand se incheie consilierea / psihoterapia ?

A: In mod firesc ,consilierea/ terapia  se incheie atunci cand obiectivele terapeutice stabilite impreuna cu clientul  s-au atins  sau in orice moment pe care clientul il considera oportun . Consilierea se poate incheia si in cazul in care clientul  nu-si achita fata de psiholog  obligatiile financiare stipulate in contractul de servicii psihologice .

Q: Care sunt preturile unei sedinte de consiliere /evaluare /psihodiagnostic ?

A :Preturile serviciilor psihologice pot varia in functie de complexitatea situatiilor; Consiliere  individuala 150 RON, Psihodiagnostic 250 RON, Evaluare aptitudinala 80 RON, Evaluare complexa 250 RON . 

Q: Cum imi fac o programare ?

A: Programarea se face telefonic  sau intrand pe sit la sectiunea ,,cerere de programare “.